Renovering

Fire ting du skal huske inden du renoverer dit hjem

1.    Læg en plan

Noget af det vigtigste du skal gøre inden du kaster dig ud en omfattende renovation i dit hjem, er at lægge en arbejdsplan. Skitser hvilke arbejdsopgaver der helt konkret er tale om, og skriv dem ned i kronologisk rækkefølge. Skriv også hvor lang tid de forskellige arbejdsopgaver kommer til at tage, og ca. hvornår projektet forventes at være afsluttet. Husk at sætte realistiske mål for arbejdet, så opgaven ikke stiger dig over hovedet.

2.      Budgettering

Nå boligdrømmene er store bliver udgifterne ofte ligeså. Det er derfor vigtigt at regne på hvor meget en forestående renovation kommet til at koste i materialer. Dette vil give dig et godt overblik over hvor mange penge du helt konkret ønsker at bruge på projektet, og evt. søge efter alternative /billigere løsninger. Husk at påregne lidt plads i budgettet til de obligatoriske uforudsete udgifter.

3.      Hav værktøjet i orden

Ordentligt værktøj er afgørende for et godt resultat. Vi anbefaler altid at have en velassorteret værktøjskasse, samt en ordentlig skrue/boremaskine samt en stiksav. Husk at købe ekstra bits af en god kvalitet til skruemaskinen. Lad være med at købe dig fattig i unødigt værktøj som bare står og fylder, og lån dig i stedet frem til større maskiner, eller værktøj man kun sjældent for brug for.

4.      Brug dit netværk

Det er hjælp at hente for den som spørger. En renovering behøver ikke at være et én mands projekt. Folk er ofte glade for at hjælpe med både råd og vejledning. Gør også gerne flittigt brug af de sociale medier til inspiration og information. Særligt kan youtube være et nyttigt værktøj til den ivrige ”gør det selv” m/k.

Når du har styr på disse skitserede fire punkter, er du godt klædt på til at gå i krig med dit eget renovationsprojekt.

God arbejdslyst.

Trægulv på Frederiksberg gav huset nyt liv

Hej ligesindede renoveringsentusiaster! Her kommer min erfaring om at etablerer nye trægulve i mit drømmehus på Frederiksberg. I et villahus lå Københavns mest ødelagte gulve. Huset var opført i slutningen af 1800-tallet, i klassisk historicistisk byggestil. Høje træpaneler beklædte stuernes vægge, og stukken hang smukt i lofterne over lysekroner og lamper. De originale plankegulve, var…

Continue Reading Trægulv på Frederiksberg gav huset nyt liv