Trægulv på Frederiksberg gav huset nyt liv

Trægulv på Frederiksberg gav huset nyt liv

Nyt trægulv på Frederiksberg

Hej ligesindede renoveringsentusiaster!

Her kommer min erfaring om at etablerer nye trægulve i mit drømmehus på Frederiksberg.

I et villahus lå Københavns mest ødelagte gulve. Huset var opført i slutningen af 1800-tallet, i klassisk historicistisk byggestil. Høje træpaneler beklædte stuernes vægge, og stukken hang smukt i lofterne over lysekroner og lamper. De originale plankegulve, var desværre i meget dårlig stand- så dårlig at de hverken kunne høvles eller slibes på. Derfor blev det besluttet at etablerer et nyt trægulv på Frederiksberg manér.

Jeg drømte naturligvis om et gulv i klassisk sildebensparket, som man kan finde i mange villaer fra den periode. Min mand foreslog til min store forfærdelse at vi lagde linoleumsgulv i spisestuen…

Jeg tog engang på Nationalmuseets museum kaldet ”klunkehjemmet”. Her blev jeg overrasket over at opdage at gulvet i spisestuen bestod af Linoleum, der i midten af 1800-tallet var på højeste mode. De sidste mange år har linoleum været forvist til institutionsbyggerier så´ som skoler, hospitaler og i mange tilfælde badeværelser og vådrum – sjældent spisestuer i villahuse😉

Stadig uenige- ringede vi til HH-gulve der hurtigt kom ud og fortalte os om de mange muligheder inden for gulvlægning, typer og stil.

Jeg var overrasket over at Linoleumsgulve var kommet back in style – nu mere med et grafisk udtryk, til den kunstneriske type. Efter at have set på mange muligheder, faldt vores valg på et klassisk trægulv. De dygtige fagfolk fra HH-gulve var super flinke, og gav os masser af gode råd mht. pleje og vedligehold af vores nye trægulv på Frederiksberg.

Hele arbejdet med at få fjernet det gamle gulv, og få lagt, slebet og lakeret det nye, tog kun et par uger – der perfekt nok faldt sammen med vores sommerferie. Så da vi vendte solbrændte hjem fra Thailand, kunne vi hurtigt efter, flytte alle møblerne på plads.

De varmeste anbefalinger herfra til HH-gulve.

Tak for hjælpen drenge!

Skriv et svar